Mine utgivelser

Se bilder fra bøkene på Facebook under gerdfjellanger.no

Hekle, hakke & gimpe

...gir deg et vell av oppskrifter på alt fra deilige babyplagg, luer og skjerf, elegante vesker og sjal til praktiske og morsomme ting til hjemmet, som blant annet håndklær og grytekluter, bordtekstiler og pynteblomster.

Teknikkene lærer du gjennom instruktive trinn-for-trinn illustrasjoner. Noen av oppskriftene er svært enkle, mens andre krever at man har litt øvelse.

Gimping og hakking kompletterer heklekunsten. Med små variasjoner kan man skape de vakreste mønstre, og i kombinasjon med hekling blir mulighetene endeløse.


 Strikkeboka

...er svaret når spørsmålet er: Men hvordan gjør jeg det? Enten det er nybegynneren som spør og trenger hjelp for å komme i gang eller det er den erfarne strikkeren som plutselig står fast.

Strikkebølgen er sterkere enn på lenge, og mange vil vite mer. Boken er utviklet i nært samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk og Torill Bakke, for at den nettopp skal komme i møte alle spørsmålene som dukker opp når strikkerne kommer for å kjøpe garn.

I strikkeboka:

* lærer nybegynneren alt som skal til for å komme i gang og kunne strikke enkle modeller, og etter hvert utvikle ferdighetene.
* finner den erfarne strikkeren mange gode tips, råd og spennende oppskrifter
* vil de som ønsker å lære å beregne egne oppskrifter, eller regne om til andre garntykkelser, finne fremgangsmåten her.
* finner man grunnmodeller til votter, hansker, luer og gensere.

Boka har ung profil med gode illustrasjoner og "blikkfang". Innholdet er oversiktlig og lettfattelig. Materialet er variert, og med over 70 strikkeoppskrifter for store og små, bør de fleste kunne finne sine favoritter her. Boka fanger opp dagens trender, men har også fokus på tradisjon og klassiske/tidløse design.

Strikkedesigner Gerd Fjellanger har tidligere skrevet de to meget populære strikkebøkene; Strikk og tov og Myk design. Hun er faglig meget dyktig og allsidig og har vist stor evne til å formidle sine kunnskaper. Espen Grønli er hovedfotograf i boka og kjent for sine velkomponerte og fargesterke bilder.


Myk design

Her er nye trender, friskhet, romantikk og retro. I Myk design er det lagt vekt på at produktene ikke tar for lang tid å lage og at det er oppskrifter både for nybegynneren og den mer erfarne. For den kreative er boka en inspirasjonskilde og utgangspunkt for egne varianter.

Utvalget er variert: klær og tilbehør som gensere, skjørt, topp, sjal, skjerf, votter, pulsvarmere, leggvarmere, luer, strømper og ikke minst mange flotte vesker. Mann og barn er heller ikke glemt. Her er også interiørdesign som teppe, puter og heklet duk.

Teknikkene spenner fra strikking og hekling til toving av strikk og ull, nunofilting og søm. Myk design er en bok til ny kunnskap og inspirasjon for alle som er glad i håndarbeid. 

 

 

 

Strikk og tov

Å tove det en strikker er spennende og gir myke gode resultat. Her er mye lekkert i moderne design og farger.
Det er spennende å tove!

Strikk og tov er boken for den som vil ha nye ideer, impulser og gode oppskrifter til strikking og toving. Her finner en flotte klær, hatter, luer og votter, lekre vesker, en god pute, flott heklepledd og annet pent til hjemmet. Design og farger passer inn i dagens motebilde.

En inspirerende og god bruksbok. Den har mye for nybegynneren og utfordringer til den mer erfarne.